East Meets West 2019

East Meets West is the startup event of the year in Hawaii – bringing together investors and entrepreneurs from Asia, Hawai`i and North America. EMW’19 features amazing international speakers, hot topic breakout sessions, pitch opportunities, and ample networking in a tropical Startup Paradise.

January 31 - February 1 in Sheraton Waikiki

Keynote Speakers
We are bringing the finest industry experts to speak
David Ige
Governor, State of Hawaii
Hans Tung
Managing Partner, GGV Capital
Rebecca Lynn
Co-Founder & General Partner, Canvas Ventures
Kendra Ragatz
Chief Operating Officer, Aspect Ventures
Patrick Lee
Co-Founder, Rotten Tomatoes
Holly Liu
Founder, Kabam
Lawrence Hester
Co-Founder & CEO, FareHarbor
Stephen Forte
Co-Founder & Managing Partner, Fresco Capital
Dawn Lippert
CEO, Elemental Excelerator
Max Holloway
UFC Featherweight Champion
Meli James
Co-Founder, Mana Up; President, HVCA
Margot Schmorak
CEO & Co-Founder, Hostfully
Tony Blank
Sr. Developer Evangelist, SendGrid
John Frankel
Partner, ff Venture Capital
Wissam Otaky
Partner, Hatcher+
Corey Blake
CEO, MWI
Ammar Hanafi
Managing Director and General Partner, Moment Ventures
Eugene Kim
Partner, SparkLabs
Jeffrey Paine
Co-Founder & Managing Partner, Golden Gate Ventures
Oscar Ramos
Partner & Program Director, Chinaccelerator
Devin Ehrig
Partner, Shadow Factory
Elisa Chiu
Founder & CEO, Anchor Taiwan
Brian Samson
Co-Founder & President, True North
Keoni Lee
Co-Founder, Waiwai Collective
Herb  Lee
Executive Director, The Pacific American Foundation
Ian Musson
Founder & Programme Director, Kōkiri
Peter Chen
Founder, Pixery
Shelley Zhuang
Founder & Managing Partner, 11.2 Capital
Daniel Barrett
Network General Manager, Volta Charging
Ryan “Gonzo” Gonzalez
Director of Network Engagement, Kamehameha Schools
Greg Gaug
Vice President of Investments, Ulupono Initiative
Tina Fitch
Co-Founder & CEO, Hobnob
Vassilis Syrmos
VP for Research and Innovation, University of Hawai`i
Scott Valentino
President, Pacific Current
Geoffrey Michener
Founder & CEO, dataPlor
Dillon Morgan
Founder & CEO, UNUM
Donavan Kealoha
Director, Startup Capital Ventures
Kiana Frank
Assistant Professor, University of Hawai`i
Kevin Johnson
Partner Tax Department, Baker & Hostetler LLP
Lorraine Akiba
President & CEO, LHA Ventures
Brian Zisk
Seed Investor, Chia Network
Danielle Morrill
Partner, XFactor Ventures
Moderators
Chenoa Farnsworth
Managing Partner, Blue Startups
Maya Rogers
President & CEO, Blue Planet Software
Casey Lau
Co-host of RISE
Steve Petranik
Editor, Hawaii Business Magazine
Amy Brinker
Sustainability Manager, Kamehameha Schools
Stacy Ferreira
Executive Strategy Consultant, Kamehameha Schools
Pat Riley
CEO, Global Accelerator Network
Toni Paracuelles
Vice President of Retail, Mobi

Venture Capital Funds Participating
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso
Sponso

East Meets West 2019 Event Schedule
Here is an overview of what you will see at EMW19

8 am Various

Networking Activities

Open to all speakers and attendees (limited depending on activity). Options include Diamond Head Hike, Sailboat Cruise, Standup Paddling or City Driving Tour. Sponsored by GAN: Stand Up Paddle Board, Hike (free) - Diamond Head / Koko Head, Keiki O Ka ʻĀina (Kalihi), Bishop Museum, Iolani Palace, Travel2Change, Biki bike tour

5 hours

1:30 pm XLR8UH, Elemental Excelerator, Blue Startups

Ecosystem Tour

Open to all attendees - a great way to see whats happening in the Hawaii startup ecosystem.

1 hour

2 pm Hawaii Pacific University

Registration Open
1 hour

3 pm Hawaii Pacific Unviersity

Round Table Discussions

Each round table has a topic that will have a designated thought leader on the subject and other attendees will be able to join in on the discussion.

2 hours

3 pm Hawaii Pacific University

Speaker 1-on-1s

15- minute 1-on-1 meetings with conference attendees (sign up on first come, first serve basis).

2 hours

5 pm Hawaii Pacific University

Opening Party

All attendees of the conference. Kick off reception for East Meets West.

2 hours

8 am Sheraton Waikiki

Registration
1 hour

9 am Sheraton Waikiki Molokai Room

9:30 am Sheraton Waikiki Molokai Room

Fireside Chat

Is China Surpassing the US as the Innovators of the World - a discussion with Hans Tung of GGV; Moderator: Casey Lau

30 minutes

10 am Sheraton Waikiki Molokai Room

Keynote

Patrick Lee, Rotten Tomatoes - An Entrepreneur's Journey

30 minutes

10:30 am

Break
30 minutes

11 am Sheraton Waikiki Molokai Room

Panel

Women Investing in Women; Moderator: Maya Rogers, Rebecca Lynn - Canvas Ventures, Margot Schmorak - Hostfully, Kendra Ragatz - Aspect Ventures, Holly Liu - Y Combinator

30 minutes

11:30 am Sheraton Waikiki Molokai Room

Panel

Sustainability: Hawaii's Global Leadership; Moderator: Amy Brinker, Daniel Barratt - Volta Charging, Greg Gaug - Ulupono Initiative, Scott Valentino - Pacific Current, Lorraine Akiba - LHA Ventures

30 minutes

12:00 pm Sheraton Waikiki Lanai Room

Lunch
1 hour 30 minutes

1:30 pm Sheraton Waikiki Molokai Room

3 Simultaneous Talks

Visions From Hawaii - Sector Strengths; Moderator: Steve Petranik, Meli James - Mana Up, Dawn Lippert - Elemental Excelerator, Corey Blake - MWI, Tina Fitch - HobNob, Vassilis Syrmos - Univeristy of Hawaii

1 hour

1:30 pm Sheraton Waikiki Honolulu Room

3 Simultaneous Talks

Innovators and Influencers: The Influencers; Peter Chen - Pixery, Max Holloway - UFC, Dillon Morgan - UNUM

1 hour

1:30 pm Sheraton Waikiki Oahu Room

3 Simultaneous Talks

Entrepreneurs Bootcamp - Scaling Up; Moderator: Pat Riley, Lawrence Hester - FareHarbor, Tony Blank - SendGrid, Jesse Middleton - Flybridge Capital

1 hour

2:30 pm Sheraton Waikiki Molokai Room

3 Simultaneous Talks

Visions From Hawaii - Indigenous Innovation; Moderator: Stacy Ferreira, Keoni Lee - Oiwi TV, Donavan Kealoha - Startup Capital Ventures, Ian Musson - Kokiri Startup Accelerator, Ryan "Gonzo" Gonzalez - Kamehameha Schools, Herb Lee - Pacific American Foundation, Kiana Frank - University of Hawaii

1 hour

2:30 pm Sheraton Waikiki Honolulu Room

3 Simultaneous Talks

Innovators and Influencers - Cross Border Innovation; Devin Ehrig - Shadow Factory, Holly Liu - Y Combinator, Shelley Zhuang - 11.2 Capital

1 hour

2:30 pm Sheraton Waikiki Oahu Room

3 Simultaneous Talks

Entrepreneurs Bootcamp - Going Global; Moderator: Casey Lau, Eugene Kim - Sparklabs, Jeffrey Paine - Golden Gate Ventures, Oscar Ramos - Chinaccelerator, Elisa Chiu - Anchor Taiwan

1 hour

3:30 pm

Coffee Break & Snacks
30 minutes

4 pm Sheraton Waikiki Molokai Room

Startup Showcase

5 North American Companies and 5 Asia Companies; Moderator: Chenoa Farnsworth. Judges: Hans Tung - GGV Capital, John Frankel - ff Venture Capital, Ammar Hanafi - Moment Ventures, Kendra Ragatz - Aspect Ventures, Stephen Forte - Fresco Capital, Jim Kim - Builders VC

1 hour

5 pm Sheraton Waikiki Molokai Room

Panel

Bridging East and West: Moderator: Chenoa Farnsworth, Stephen Forte - Fresco Capital, Hans Tung - GGV Capital, Wissam Otaky - Hatcher+, Casey Lau - RISE

30 minutes

5:30 pm Sheraton Waikiki Foyer

Closing Party
1 hour 30 minutes

7:30 pm Rum Fire

After Party

Closing party for conference

Speaking and Sponsorship Opportunities
Be A Speaker
Interested in joining some of the best technology speakers to connect with entrepreneurs and investors from Asia and the US?
Be A Sponsor
Join us as a sponsorship partner and increase your visibility in the startup communities across the Asia-Pacific region and Silicon Valley!
EMW18 Highlights
A look back at last year's event!

ACCOMODATION INFO

Sheraton Waikiki

EMW19's venue and official partner hotel!

The Modern Honolulu

Best boutique hotel in Hawaii

Ala Moana Hotel by Mantra

A Honolulu landmark hotel

Blue Startups is a Top 20 Accelerator in the US (Techcrunch) focused on helping scalable technology companies compete on a global scale. With deep domain expertise in international travel technology and an extensive network in Asia, Blue Startups is fast becoming a nexus of entrepreneurial activity in Hawai‘i, and between Asia and Continental U.S.  Blue Startups was founded by Henk Rogers, founder of the Tetris Company and Chenoa Farnsworth of Hawaii Angels in 2012 and has been a full member of the Global Accelerator Network since 2013. Blue Startups is funded by the State of Hawaii, Hawaii Strategic Development Corporation, and private investors.

www.bluestartups.com

CONNECT WITH THE WORLD IN HAWAII JAN 31 - FEB 1 2019

EAST MEETS WEST 2019